preskoči na sadržaj

Srednja tehnička prometna škola Split

 > Upisi
UPISI

O nama


Natječaj za upis, uvjeti upisa i rokovi


Uplatnica


Aplikacija Upisi


VOZAČ MOTORNOG VOZILA (3-godišnje školovanje)

Upravlja vozilom unutar gradskog područja te u međumjesnom i međunarodnom prometu. Obavlja poslove pripreme vozila za prijevoz, vodi prijevoznu dokumentaciju, otklanja manje kvarove na vozilu, preuzima teret u prijevozu, nadzire utovar i istovar te vodi brigu o njegovoj zaštiti. Nakon završetka obrazovanja i određenog radnog iskustva polaznik se kroz stručno usavršavanje može osposobiti za vozača autobusa, taksi vozača i autodizaličara. Vozač mora imati vrlo dobre senzorne, mentalne i psihomotorne sposobnosti, te emocionalnu stabilnost što se utvrđuje liječničkim pregledima. Zapreke za obavljanje navedenih poslova su teže bolesti unutrašnjih organa, oštećenja udova i kralježnice, poremećaji vida i teška oštećenja sluha, epilepsija, teži oblici šećerne bolesti, alergijske i kronične bolesti dišnog sustava, psihičke bolesti.

Nakon završenog redovnog školovanja u trajanju od 3 godine učenik dobije vozačku dozvolu s navršenih 18 god. za AM, B, C1, C, F, G kategoriju, dok obični građani C kategoriju mogu dobiti tek s navršenom 21 godinom. Učenik u autoškoli ukupno 45 sati upravlja vozilima B i C kategorije (osobnim i teretnim vozilom - kombinirano).

Ima mogućnost nastavka školovanja za zanimanje Tehničar cestovnog prometa (četverogodišnje zanimanje), tako da se nakon 3. razreda priključi redovnom 4. razredu ili upiše naše obrazovanju odraslih, uz minimalno polaganje razlikovnih ispita. Dobri učenici tako mogu u 4 godine školovanja imati dva zanimanja, dvije vozačke dozvole (B, C) te nastaviti školovanje na Fakultetu prometnih znanosti.


TEHNIČAR CESTOVNOG PROMETA (4-godišnje školovanje)

Prikuplja, analizira i prati podatke za obavljanje usluga u cestovnom prometu putnika i tereta te organizira ekonomično i sigurno iskorištavanje vozila. Također sudjeluje u izradi izračuna cijena putničkog i teretnog prijevoza te u izradi redova vožnje u putničkom cestovnom prometu.

Vodi dokumentaciju koja je potrebna pri obavljanju otpremničko špediterskih obveza i obavlja administrativne poslove osiguranika putnika i tereta. Ovisno o mjestu rada, vodi brigu o dovozu i odvozu putnika i tereta, organizira rad službi koje rješavaju probleme kašnjenja prijevoza te zagubljenog ili nestalog tereta, vodi brigu o ekonomičnosti i ispravnosti voznog parka, statističke evidencije te prati podatke vezane uz odvijanje prometa.

U radu koristi prilagođene računalne programe, prometne i cestovne karte. Neke poslove radi u uredima, neke u garažama, servisima i stanicama za tehnički pregled vozila, gdje može biti prisutna buka i povećana koncentracija štetnih plinova.

Nastavak školovanja: Fakultet prometnih znanosti ili bilo koji drugi fakultet.


TEHNIČAR ZA POŠTANSKE I FINANCIJSKE USLUGE (4-godišnje školovanje)

Tehničar za poštanske i financijske usluge planira, organizira i realizira poštanske i kurirske usluge, usluge povezane s elektroničkim komunikacijama, financijskim i bankarskim  poslovanjem, osiguravajućim društvima, informacijskim tehnologijama,  prodajom robe i ostalim uslugama prema zahtjevu tržišta, a na zadovoljstvo korisnika.

Svoje poslove može obavljati u Hrvatskoj pošti, financijskim i bankarskim institucijama, osiguravajućim društvima, mjenjačnicama, logističkim tvrtkama, u call centrima kao i kod davatelja telekomunikacijskih usluga.

Izborno učenje drugog stranog jezika.

Nastavak školovanja: Fakultet prometnih znanosti ili bilo koji drugi fakultet.


ZRAKOPLOVNI PROMETNIK (4-godišnje školovanje)

Bavi se prihvatom i otpremom putnika i prtljage (zemaljska domaćica/domaćin i spikerica/spiker informator); nuđenjem usluga putnicima (domaćica/domaćin zrakoplova); tehničkom i ustrojnom pripremom operative za prihvat i otpremu; izradom cijena prijevoza; poslovima špedicije, nadzora letenja te vođenjem statističkih podataka.

Kada obavlja poslove domaćice/domaćina zrakoplova pruža putnicima osnovne informacije o letu te im za vrijeme leta poslužuje hranu i piće i osigurava udobnost. Poslovi se obavljaju u zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i u zrakoplovu.

Obvezno učenje drugog stranog jezika (njemački) te izborno učenje trećeg stranog jezika (talijanski).

Nastavak školovanja: Fakultet prometnih znanosti ili bilo koji drugi fakultet; vojni pilot.Važno
Centri izvrsnosti SDŽ
ICT županija
Hvala

Naša škola je ponosni korisnik donacije obrazovnih licenci za progeCAD,
u procijenjenoj vrijednosti od 100.000,00 kn,
i time se pridružila velikoj skupini uglednih ustanova iz zemlje i inozemstva.
Popis svih obrazovnih i istraživačkih ustanova s ovom donacijom

progeCAD Hrvatska je ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku, Sloveniju te BiH i omogućili su nam besplatno korištenje revolucionarnog CAD alata progeCAD u obrazovne svrhe.
progeCAD je alat nalik poznatom AutoCAD-u, i zadnjih nekoliko godina doživljava veliki porast broja korisnika iz gospodarstva tako i kod obrazovnih ustanova te istraživačkih instituta.
progeCAD pruža mogućnost besplatnog korištenja svima u obrazovne svrhe te predstavlja uvjerljivo najpovoljnije rješenje za komercijalne svrhe.  

 


Hvala Hrvatskoj elektroprivredi u Splitu za doniranu IT opremu
u procijenjenoj vrijednosti od 1.750,00 kn


Hvala firmi ACCIONA Energy u Splitu za doniranu IT opremu
u procijenjenoj vrijednosti od 2.050,00 kn

Anketa za učenike
Volite li više nastavu prijepodne ili poslijepodne?

« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja tehnička prometna škola Split / Teslina 4, HR-21000 Split / www.ss-tehnicka-prometna-st.skole.hr / tajnistvo@ss-tehnicka-prometna-st.skole.hr
preskoči na navigaciju