preskoči na sadržaj

Srednja tehnička prometna škola Split

 > Aktivnosti
Dan bioraznolikosti 2024.

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode.

Učenici 2.D razreda zajedno sa svojim nastavnikom geografije Željkom Čelebijom izradili su digitalne plakate povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dan zaštite prirode koji se obilježava 22. svibnja 2024. godine.
U prilogu možete pogledati digitalne plakate. 
Uredio školsku mrežnu stranicu profesor povijesti i geografije Željko Čelebija.

Stručni skup

Stručni skup

U četvrtak  31. kolovoza i petak 1. rujna 2023. godine naša škola bila je domaćin stručnog skupa na državnoj razini koji je organizirao aktiv prometa. Prisustvovalo je 45 profesora iz prometnih škola iz cijele Hrvatske (Zagreb, Varaždin, Čakovec, Šibenik, Osijek, Čazma, Đurđevac, Beli Manastir, Metković, Sinj, Konjščina i Sisak).

Stručni skup osmišljen je u cilju osnaživanja kompetencija nastavnika kako bi prepoznali   interakciju između sigurnosti prometa i društvenih faktora.  Također, nastavnici će analizirati promjene u Zračnoj luci Split nakon Shengena i primijeniti UI alate i ostale tehnološke inovacije u nastavi.

U sklopu stručnog skupa organiziran je posjet Centru za kontrolu i nadzor prometa.

Vremenik predavanja je bio slijedeći:

Teme:

1.     Željko Antunović, dipl.ing.  i Nenad Zuber, dipl.ing.: "Prevalencija vršnjačkog nasilja i sigurnost prometa" 

2.     Maja Lončar Skender, dipl. psih. : Uloga škole i nastavnika u zaštiti mentalnog zdravlja djece i adolescenata“

3.     Dr.sc. Zorana Bačelić: "Standardi i mitovi o poduzetništvu" 

4.     Jasminka Ančić,dipl.ing. i Anela Kraljević,dipl.ing.: "Zračna luka Split - prije i nakon Schengenske pravne stečevine" 

5.     2. Goran Topalović, dipl.ing.: "Osvrt na disciplinu Vožnja motornog vozila na WSC natjecanjima od 2019. - 2023." 

6.     Ivan Goran Pelivan, dipl.ing. i Krunoslav Brzak, dipl.ing.: "Umjetna inteligencija u obrazovanju i prometu" 

7.     Miroslav Budić,dipl.ing.: „Nadzor i održavanje tunela“

 

Autor: Ivan Goran Pelivan, dipl. ing.


Natjecanje OPP 2023.

Školsko natjecanje

Dana 25. svibnja 2023. g. održano je školsko natjecanje iz predmeta Osnove prijevoza i prijenosa u organizaciji Aktiva prometa. Natjecanju je pristupilo 29 učenika iz svih smjerova u kojem se izvodi predmet. Boje pojedinog razreda „branili“ su:

 

Vozač motornog vozila

- 1.F Ivano Elez, Marino Brnić, Luka Banovac, Toni Pažur, Ivan Rizvan, Ana Marija Bartulović, Ivan Barić, Marino Franić, Dino Milišić, Ante Dragan, Noa Čulina

- 1.G Gabrijel Džaja, Ivan Bikić, Florijan Dinčić,

- 1.H Toni Travnikar, Danijel Tenžera, Marko Kozina, Filip Zebić Matijaš, Ivan Svalina, Mario Božić, Ante Prkić, Mario Živanović, Dino Odža

Tehničar cestovnog prometa

- 1.A Luka Pešo, Ivano Vuletić, Josip Marijanović, Marko Elez, Leon Ćurković,

Zrakoplovni prometnik

- 1.D Lovre Goreta

 

Prvo mjesto osvojio  je učenik 1.G razreda Gabrijel Džaja s 21 osvojenim bodom.

Učenik  Lovre Goreta iz 1.D razreda osvojio je drugo mjesto s 20 bodova, dok se na trećem mjestu nalazi učenik Ivano Elez iz 1.F razreda s osvojenih 18 bodova.

 

Čestitke Gabrijelu na osvojenom prvom mjestu i svim učenicima koji su sudjelovali!

 

Za školsko prosudbeno povjerenstvo:

Ivan-Goran Pelivan, dipl. ing.


Dan državnosti 2023.

Učenici 1.D i 1.C razreda zajedno sa svojim nastavnikom geografije Željkom Čelebijom izradili su digitalne plakate povodom Dana državnosti Republike Hrvatske koji se obilježava 30. svibnja 2023. godine. Želimo vam sretan Dan državnosti. U prilogu možete pogledati digitalne plakate. 

Uredio školsku mrežnu stranicu profesor Željko Čelebija.

Dan državnosti 2023.


Worldskills Croatia 2023

05/2023. Worldskills Croatia 2023.

Od 10. do 12. svibnja 2023. u Zagrebu je održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja.

U disciplini Vožnja motornog vozila se natjecao naš učenik Mihael Miljak (pod vodstvom mentora Borisa Malteža) te je osvojio treće mjesto.

Boris Maltež

 

 


Natjecanje iz matematike

05/2023 Dalmatinski festival matematike

Naša ekipa osvojila je izvrsno 2. mjesto u kategoriji srednje tehničke i strukovne škole na ekipnom natjecanju iz matematike pod nazivom Dalmatinski festival matematike. Čestitamo našim učenicama i učenicima: Petra Lemo (4. D), Barbara Grgić (4. C), Nina Lušić (1. D) i Bruno Mladin (1. D) te njihovim mentorima Ranku Vujeviću i Mariji Vrdoljak.

Marija Vrdoljak

 


Mjesec borbe protiv ovisnosti 2022

15.11-15.12. 2022. Mjesec borbe protiv ovisnosti - plakat

Mjesec borbe protiv ovisnosti se obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je osvještavanje učenika na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti.

Srednja tehnička prometna Škola je i ove godine obilježila Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Nastavnici i stručna služba Škole su održali radionice i edukativna predavanja.

Uspostavljena je suradnja s Udrugom KLOK te su učenici sudjelovali na edukativnom predavanju „Od bezazlene igre do bolesti“. Učenici su izradili plakate, koji su oglašeni na panoima Škole.


POSJET MUZEJU GRADA SPLITA

TERENSKA NASTAVA – POSJET MUZEJU GRADA SPLITA

     Dana 27.01.2022. učenici 3.c razreda Srednje tehničke prometne škole smjera tehničar za poštanske I financijske usluge posjetili su muzej grada Splita uz vodstvo profesora Ivana Baranovića i kustosicu Petru.

     Upoznali smo se s povijesnim znamenitostima grada Splita. Razgledavanjem muzeja započeli smo priču o nastanku grada Splita i Dioklecijanove palače. Iz različitih dokumenata i predmeta koji se nalaze u prostoru muzeja naučili smo mnogo toga o životu naših sugrađana kroz povijest.

     Upoznali smo se s utjecajnim osobama koje su djelovale na prostoru grada i koje su ostavile neizbrisiv trag u stvaranju hrvatske povijesti kao što su: Marko Marulić, Ivan Meštović i ostali.

     Višesatna terenska nastava ostavila nam je pozitivan dojam kroz koji smo stekli jedno novo životno iskustvo. Nadam se da ćemo i u skoroj budućnosti kroz slične izlete upotpuniti širu sliku našeg grada i domovine u kojoj živimo.


Barbara Grgić 3.c


Dan međunarodnog priznanja RH i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

Učenici 2.D i 2.D1 razreda zajedno sa svojim nastavnikom geografije Željkom Čelebijom izradili su digitalne plakate povodom Dana međunarodnog priznavanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja koji se obilježava 15. siječnja 2022. godine.

Želimo vam sretan spomendan.

U prilogu možete pogledati digitalne plakate.

Uredio školsku mrežnu stranicu profesor Željko Čelebija


Stručni skup

U petak 22.10.2021. naša škola bila je domaćin stručnog skupa na državnoj razini koji je organizirao aktiv prometa. Prisustvovalo je 30 profesora iz prometnih škola iz cijele Hrvatske (Zagreb, Varaždin, Čakovec, Zadar, Šibenik, Čazma, Đurđevac, Beli Manastir, Metković i Sinj). 
 
Stručni skup osmišljen je u cilju osnaživanja digitalnih kompetencija nastavnika u strukovnom obrazovanju korištenjem 3D printera u nastavi, te primijeni dobre prakse europskih zemalja u osposobljavanju učenika za zanimanje vozač motornog vozila.

U sklopu stručnog skupa organiziran je posjet Distributivno - Logističkom Centru Dugopolje.

Vremenik predavanja je bio slijedeći:

1. 3D printer u nastavi strukovnog obrazovanja - Mladen Zec, mag. ing. traff.  / Ivan-Goran Pelivan, dipl. ing.

2. Budućnost cestovnog prometa:
- Prijelaz s ugljikovodika - Matko Grubać, dipl. ing. 
- Autonomna vozila - Ivan Tresić, mag. ing. traff.

3. EU projekt "Driver Exchange Skill Competition - DESCO - od razmjene dobre prakse do natjecanja. -Tomislav Kučina, dipl. ing. / Tomislav Ćurković, dipl. ing. 

Autor: Ivan Goran Pelivan, dipl. ing.

 


Aktivnosti

 

Priloženi dokumenti:
mladi hr brosura-page-001.jpg


Važno
Centri izvrsnosti SDŽ
ICT županija
Hvala

Naša škola je ponosni korisnik donacije obrazovnih licenci za progeCAD,
u procijenjenoj vrijednosti od 100.000,00 kn,
i time se pridružila velikoj skupini uglednih ustanova iz zemlje i inozemstva.
Popis svih obrazovnih i istraživačkih ustanova s ovom donacijom

progeCAD Hrvatska je ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku, Sloveniju te BiH i omogućili su nam besplatno korištenje revolucionarnog CAD alata progeCAD u obrazovne svrhe.
progeCAD je alat nalik poznatom AutoCAD-u, i zadnjih nekoliko godina doživljava veliki porast broja korisnika iz gospodarstva tako i kod obrazovnih ustanova te istraživačkih instituta.
progeCAD pruža mogućnost besplatnog korištenja svima u obrazovne svrhe te predstavlja uvjerljivo najpovoljnije rješenje za komercijalne svrhe.  

 


Hvala Hrvatskoj elektroprivredi u Splitu za doniranu IT opremu
u procijenjenoj vrijednosti od 1.750,00 kn


Hvala firmi ACCIONA Energy u Splitu za doniranu IT opremu
u procijenjenoj vrijednosti od 2.050,00 kn

CMS za škole logo
Srednja tehnička prometna škola Split / Teslina 4, HR-21000 Split / www.ss-tehnicka-prometna-st.skole.hr / tajnistvo@ss-tehnicka-prometna-st.skole.hr
preskoči na navigaciju